Feature Key Projects

    Living Room
     
    Bathroom
     
    Kitchen
     
    Entrance
     
    Bedroom
     
     
     

    Old Corner Terrace House Makeover

     
    Before
     
    Living Room   Living Room   Living Room
     
    The living room is dark, gloomy, narrow. Existing floor tile is dirty and stained. Ceiling cornice treatment is dated. Staircase railing is rusted.   The back/ side yard adhering to the neighbor. It is dark and run-down, lack of privacy. The space is narrow and under-utilized.   We decided to break the main wall in living room. Extend the living room, create a new extended living space which purge right out into the side garden.
     
     
    After
     
    Living Room   Living Room   Living Room
     
    The new living room is now much more spacious and comfortable. The room is fully filled with daylight, penetrated through new floor-to-ceiling height window, and timber blind. The new wall is constructed of reinforced concrete. Let the original finishing of the concrete wall be the feature of this “muji”-concept living space.   See how the daylight naturally woven into the cozy living space. The existing tiled floor is laid over with high-quality timber flooring. The color palette is cleaned up and softened with natural and neutral earth tones.   Staircase railing design is simplified. It blends in well with the simple and elegant dining set, over-looking the beautiful garden.
    Before
     
    Bathroom   Bathroom   Bathroom
     
    Bathroom is too small and dark. The sanitary wares and fittings are old and un-attractive   Topping up the brick wall facing the back lane for better privacy and security. Leave the skylight for plenty of natural light. The originally under-utilized back yard space is not fully utilized as part of the new bathroom.   Enjoy the bath with view into private garden. Resort styling living amidst the nature.
     
     
    After
     
    Bathroom   Bathroom    
     
    Pamper yourself with shower of daylight. Natural earth tone granular floor finish, let your feet feel the earth.   See how the daylight naturally woven into the cozy living space. The existing tiled floor is laid over with high-quality timber flooring. The color palette is cleaned up and softened with natural and neutral earth tones.    
    Before
     
    Kitchen   Breaking the wall of original location of side and back lane,  for better space usage.

    The original low wall and metal grille adjacent to neighbor are removed, topped up to full height wall, for better privacy.
     
     
    After
     
    Kitchen   The result is a bright and spacious kitchen facing the back lane.

    The “L”-shape countertop forms an effective “working triangle” for preparation of daily meals.
    Before
     
    Entrance   We increased the presence of original frontage with extension of the living room on right-hand side of the house.
     
     
    After
     
    Entrance   We erected a feature wall made of reinforced concrete in the extended living room. Let the beauty of material and natural material palette speak for itself.

    Natural concrete finish, grey-tone granite design floor tile, green garden.
    Before
     
    Bedroom   The master bedroom is tucked at the corner of the house, with only small window looking into the back lane. Overall feel is gloomy and unattractive
     
    Bedroom   We did a major repositioning of the space. Master bedroom is relocated to original location of kitchen.

    Now we have a master bedroom that fronts the garden.

    Let’s break open the window, and have a close dialgue with the garden. Over-looking the room, is a spacious bathroom with nice skylight, with private garden view too!
     
     
    After
     
    Bedroom   Wake up in the morning with glorious sunlight and garden view. What a blessed life!